theme logo

De Binnenhaven

Een uitnodigend nieuwbouwproject in IJmuiden

Op de plek van het voormalige Kennemer Gasthuis in IJmuiden – tussen de Zeeweg, Velserduinweg en Appelboomstraat – ontstaat De Binnenhaven. In dit bijzondere woongebied zijn de eerste 131 eengezinswoningen inmiddels gerealiseerd, evenals twee appartementengebouwen met in totaal 68 appartementen. De ontwikkeling van het laatste woonplan, bestaande uit de 50 carréwoningen, is in volle gang.

Verbindende schakel

Als laatste woonplan van De Binnenhaven maken de 50 carréwoningen het woongebied compleet. Architectonisch gezien vormen zij de verbindende schakel tussen de woningen uit de eerdere fasen: van de met zeer veel keuzevrijheid ontworpen eengezinswoningen van architectenbureau M3H tot de met rode gevels uitgevoerde woningen van Faro architecten, die aansluiten op het aangrenzende ‘rode dorp’. De carréwoningen sluiten eveneens aan op de in het centrum gelegen Dudok-woningen.

Tussen groen en stad

Het carrévormige ensemble, waarvan de woningen deel uitmaken, omsluit een fraai binnengebied met parkeerplaatsen en de achtertuinen. Een deel van de woningen kijkt uit op het aan de zuidoostzijde gelegen park, waar kinderen heerlijk kunnen spelen. Een deel van het park is permanent; het andere deel is tijdelijk en maakt plaats voor een zorginstelling. Meer natuur vind je even ten zuiden van het plan, bij de Heerenduinen. Ga je richting het noorden, dan sta je in het gezellige centrum van IJmuiden.

Bereikbaar met auto en OV

Vanuit je woning in De Binnenhaven kun je gaan en staan waar je maar wilt. Via de Zeeweg sta je zo op de provinciale wegen richting onder meer Santpoort, Velsen, Bloemendaal en Beverwijk. Via de snelwegen A9 en A5 zijn ook grote steden als Haarlem, Amsterdam en Alkmaar goed bereikbaar. Met het openbaar vervoer zijn deze plaatsen eveneens prima te bereiken. In IJmuiden rijden zeven verschillende streekbuslijnen. De bushalte aan de Zeeweg bevindt zich pal aan De Binnenhaven.

Close search